Gravats i literatura artística japonesa al Centre de Lectura de Reus

16 des 2016

Quan abordem el col·leccionisme d’art japonès a Catalunya des de finals del s. XIX fins les primeres dècades del s. XX, hem de distingir entre la singularitat d’obres de qualitat i les artesanies en sèrie accessibles als comerços locals. Al primer grup hi pertany la col·lecció de 29 llibres i 140 revistes japoneses del Centre de Lectura de Reus, que inclouen els primers textos acadèmics sobre història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquest material són dues editorials toquiotes, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès de principis del s. XX.

Per tal de fer accessible aquests fons, Centre de Lectura de Reus ha decidit realitzar un procés de digitalització.

Aquests procés de digitalització s’ha encarregat a l’empresa Crossland s.l., especialitzada en el tractament i digitalització de fons històrics.

Podeu veure més informació a: Centre Lectura de Reus: Ressò del japonisme

© Crossland | 2018